in

Počinje suđenje pripadnicima grupe “vračarci”

Počinje suđenje pripadnicima grupe “vračarci”

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa “kavačkog” klana.

Vušović i Zvicer su u bekstvu, zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je prethodne sedmice odluku da spoji predmete po četiri optužnice, odnosno da spoji predmete poznatije kao “vračarci”, u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer.

Sa ovim optužnicama spojene su i optužnica protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića “Cađe” i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Optuženim pripadnicima ove grupe suđenje počinje u utorak, kada bi detaljno trebalo da iznesu odbranu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Vušović i Zvicer se nalaze u bekstvu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /