in

Подручна фудбалска лига Суботице – дерби у Врбасу

У дербију кола, водећи тим шампионата ОФК Врбас дочекаће на свом терену другопласирану екипу Обилића из Змајева. Домаћин је до сада сакупио 61 бод, два више од сутрашњег ривала. Са друге стране, Обилић из Змајева је најефикаснија екипа у целој лиги (61 постигнут погодак), али и клуб са најбољом одбраном (21 примљен погодак). Утакмица се игра у суботу од 17 часова у Врбасу.

„Играју две најмлађе и најбоље екипе у лиги. Од 24 утакмице, обе екипе су победиле у чак 19. Очекујемо тежак меч, као што је и био у првој полусезони. Тада су одлучиле две-три грешке одбрана. Резултат је незахвално прогнозирати. Нека бољи победи и нека обе екипе прођу у ранг више“, истакао је голман ОФК Врбаса Јован Вучетић.

„С обзиром да и екипа Врбаса и екипа Обилића јуре прво место, очекујем да утакмица буде изузетно динамична. Обе екипе имају квалитет и добре појединце тако да ни добри потези вероватно неће изостати. Заинтересованост је велика, тако да очекујемо и велику подршку наше публике. Нека бољи победи“, закључио је искусни фудбалер Обилића из Змајева, Далибор Ћетковић.

Програм за суботу (7. мај):

17:00 ОФК Врбас – Обилић (Змајево)

17:00 Пролетер (Равно село) – Јадран (Фекетић)

17:00 Слога (Остојићево) – Сутјеска (Бачко Добро Поље)

17:00 Раднички 1905 (Бајмок) – АФК (Ада)

17:00 Напредак (Надаљ) – Србобран

Програм за недељу (8. мај):

17:00 Бачка (Мол) – Будућност (Савино село)

17:00 Ђурђин – Обилић (Нови Кнежевац)

17:00 Искра (Куцура) – Торњош

Пласман у Војвођанску лигу директно ће изборити само првопласирана екипа док ће другопласирани морати у бараж. Шест кола пре краја, водећи је ОФК Врбас (61 бод), док Обилић из Змајева (59) и Србобран (53) покушавају да угрозе прво место. У опасној зони налази се Обилић из Новог Кнежевца са освојених свега 16 бодова.