in

Подржано 170 пројеката за развој спорта у Војводини

НОВИ САД –

„За допринос развоју спорта у 2022. години из покрајинског буџета је издвојено 43,6 милиона динара, двоструко више него прошле године“, изјавио је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста на потписивању овогодишњих уговора.

Како је истакао, од 326 пристиглих пријава, подржано је 170 пројеката спортских организација, савеза за школски спорт и спортских савеза широм Покрајине.

„На конкурсу су финансирани пројекти и програми којима се доприноси развоју спорта, а који, пре свега, имају за циљ популаризацију спорта код деце и младих, укључујући и школски спорт, као и омасовљавање и унапређење спортске рекреације. Спортске организације добиле су средства и за пројекте којима се омогућује развој врхунског спорта и подизање спортских капацитета на свим нивоима у Војводини“, казао је Баста.

баста, потписивање, уговора, хол, (4)

Он је пожелео представницима спортских организација које су добиле подршку да у наредном периоду „оставе срце на терену“, јер смо, како је нагласио, сви на истом путу – у борби за што боље услове за наш спорт и спортисте, наводи се у саопштењу.