in

Pokrajina i FTN realizuju stručnu praksu za studente Inženjerstva zaštite životne sredine (AUDIO)

Pokrajina i FTN realizuju stručnu praksu za studente Inženjerstva zaštite životne sredine (AUDIO)

NOVI SAD –

Potpisivanjem Sporazuma o realizaciji stručne prakse između Pokrajnskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Fakulteta tehničkih nauka Univeziteta u Novom Sadu, studentima Inženjerstva zaštite životne sredine omogućeno je da se upoznaju sa aktivnostima Sekretarijata, ali i sa perspektivama za rad i razvoje karijere u toj oblasti.

potpisivanje1

Realizacija stručne prakse za sve studente, pa i buduće zaštitare životne sredine je od nacionalnog značaja, ističe resorni sekretar Nemanja Erceg. Napominje da se od sadašnjih generacija studenata očekuje da kreiraju nove politike u oblasti zaštite životne sredine.

Osim stručne prakse, neophodno je otići i korak dalje, pa tako je od strane Fakulteta stigao i stručni predlog, a to je obezbeđivanje licence za buduće inženjere zaštite životne sredine. Od budućih inženjera se očekuje obezbeđivanje novih projekata, odnosno studija za šta je neophodna odgovornost, objašnjava dekan Fakulteta tehničkih nauka profesor doktor Srđan Kolaković.

Direktor Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine profesor Dejan Ubavin ističe da nauka i stručna znanja moraju da nađu svoje mesto u sistemima.

Sporazum o realizaciji stručne prakse za studente Inženjerstva zaštite životne sredine dodatno će poboljšati kvalitet nastave i vidljivost struke od koje su u budućnosti mnogo očekuje.

potpisivanje2

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /