in

Pomoć ugroženim Subotičanima u hrani, odeći, nameštaju…

Pomoć ugroženim Subotičanima u hrani, odeći, nameštaju…

Subotičanin Igor Vojnak ima posao, ali zbog zdravstvenih problema već duže vreme ne može da radi, pa su mu samim tim i primanja smanjena. Za Udruženje “Za Suboticu svim srcem” ima samo reči hvale, jer kako ističe, sve što od njih dobije, njemu znači zaista mnogo.

“Ja sam korisnik svega, i garderobe i hrane i namirnica, šta god da je u pitanju. Udruženje koje deli ovu pomoć je jako aktivno i stvarno pomaže svim sugrađanima, pa tako i meni. Puno mi znači, zadovoljan sam. Jako mala primanja imam i teško mi je, lekove koje moram da koristim su skupi a sami odlasci lekaru su mi otežani”, kaže za RTV Igor Vojnak.

Donacija od preko 600 kilograma banana pristigla je iz Banke hrane Vojvodine, ali su tokom ove akcije podeljene i druge namirnice. Pomoć je i ovoga puta otišla onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

za, su, svim, srcem, (1)

“Mi imamo 274 registrovana domaćinstva koja kod nas dobijaju pomoć, da li u hrani, da li u garderobi, delovima nameštaja ili bilo šta drugo. Danas delimo isključivo našim članovima koji su u udruženju, a deo donacije je podeljen drugim udruženjima, kao što su Udruženje “Zajedno”, GU “Autizam” Subotica, Udruženje “Tahles”, Edukativni centar Roma, Udruženje slepih i slabovidih. Oni će deliti dalje svojim krajnim korisnicima, tako da taj krug malo proširimo i da ove namirnice dođu do što više ljudi”, objašnjava Branko Prćić iz Udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Udruženje najavljuje i nove akcije, a naš sagovornik ističe da i dalje nisu odustali od projekta “Medina mala prodavnica”. Cilj je, da podsetimo, da se osnuje jedno onlajn prodajno mesto, a kasnije i prodavnica suvenira i kafić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /