in

Посета Стонотениског савеза Новог Сада општини Грачаница

Турнир је окупио преко 100 деце и одраслих, а тим поводом је одигран и ревијални меч између стонотениске репрезентације Града Новог Сада, састављене од играча и играчица из новосадских стонотениских клубова и екипе Грачанице, ускоро новоформираног стонотениског клуба који ће носити назив највеће, јужно од Ибра, српске општине на Космету.

Уједно, тренери и играчи из Новог Сада одржали су јавни час за будуће полазнике бесплатне стонотениске школе из 17 околних села општине Грачаница којима су донирали спортску опрему.

Градоначелница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић захвалила се на посети, нагласивши да пријатељство између Новог Сада и Грачанице датира одавно, подсећајући на велику подршку од стране Градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, коме је немењана статуа манастира Грачаница и повеља пријатељства.

Захвалнице су уручене и начелнику Градске управе за спорт и омладину Властимиру Мастиловићу, као и свим члановима Градског стонотениског савеза.

„Предиван је осећај дружити се са својим народом у Грачаници. Захваљујемо Градоначелници докторки Љиљани Шубарић на пријему, директору за омладину и спорт Душану Цвејићу, директорици туристичке организације Сандри Ђокић и председнику Привременог органа Града Приштина Новаку Живићу. Организовали су величанствену манифестацију и свака им част на свакодневној борби за очувањем српског идентитета што се најбоље огледа кроз културу и спорт као што је овакав спортски догађај“, изјавио је Властимир Мастиловић.

имг, 8873

Осим Мастиловића, делегацију из Новог Сада представљали су и Извршни директор Градског стонотениског савеза Новог Сада Дан Фрациле, као и члан Управног одбора СТСНС Владимир Шишка.

Потписан је Споразум о сарадњи између Градског стонотениског савеза Новог Сада и Привременог органа Града Приштина, при чему ће у будућности бити организовано низ заједничких активности у циљу унапређења и промоције спорта, као што су организација кампова, турнира, стручних семинара и слично.

„Најмање што можемо да учинимо за наш народ у нашој јужној покрајини, а посебно за децу, јесте да им и стручно и логистички помогнемо у бављењу спортом. Данас смо поставили темеље, а следећи сусрет биће врло брзо у Новом Саду, у легендарној стонотениској сали СПЕНС-а, што ће бити само пример свим другим спортовима да се повежу са спортским институцијама и клубовима из општине Грачаница пошто заједно можемо много“, поручио је Дан Фрациле.