in

После две године поново „Васкрс на Палићу“

На Великој тераси окупио се велики број грађана, пре свега деце, а сама манифестације је имала троструки карактер.

„Пре свега туристички, дакле да понудимо још један начин промоције Палића. Да за овај празник који траје неколико дана, када су многи слободни од петка до понедељка, окупимо људе на овом лепом месту, пре свега Великој тераси. Ту је затим и културни карактер, да негујемо традицију осликавања јаја и да мотивишемо младе, а као трећи смо увели и тај хуманитарни карактер. Манифестација је наиме гратис за све присутне, али желимо да се подсетимо да неко можда није могао себи да приушти поклоне за Ускрс, па да ово буде допринос свих нас, да се сетимо њих. Овога пута прикупљамо новац за децу са посебним потребама, штићенике Дома „Колевка““, објашњава Оливера Имброновић, председница Удружења „Јоги“.

фарбање, јаја, 2

Организатори су у саму манифестацију укључили неколико угоститељских објеката са Палића, између осталих и „Еллите Палић“.

„Као што сте ималу прилике да видите, ово је четврти пут да је ова манифестација успешно организована. Има пуно деце, деца су била успешна у проналажењу јаја, учествовали су у наградним играма, певали су, скакали су, играли су. Мени је срце пуно што су се деца овако лепо провела на Палићу“, истиче Далибор Секулић, директор „Еллите Палић“.

фарбање, јаја, 3

У културно-уметничком програму, који је претходио фарбању јаја, учествовали су Фолклорни ансамбл „Сунце“, и Данце студио „Боомбоx“.