in

Potpisan ugovor za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu

Reč je o višegodišnjem projektu vrednom 638,7 miliona dinara, koji će biti finansiran iz pokrajinskog budžeta, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

“U narednih nekoliko nedelja počeće izgradnja sportske hale. Uz podršku Opštine Novi Kneževac, biće sagrađen objekat površine 2.163 kvadratna metra sa 450 sedećih mesta, koji će imati uslove za održavanje takmičenja, a rok za završetak ovog projekta je 600 kalendarskih dana”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posle potpisivanja ugovora.

“Planiramo da ovaj posao nastavimo i u Titelu i Sremskim Karlovcima. Cilj nam je da svaka opština u Vojvodini ima sportsku halu i uslove koji će zadovoljiti potrebe škola, sportskih klubova i rekreativaca”, kazao je Mirović.

Predsednik pokrajinske vlade podsetio je na to da je u opštini Novi Kneževac rekonstruisana vodovodna mreža i vrtić Predškolske ustanove “Srećno dete”, kao i da je saniran objekat Doma kulture.

“Pripremamo i brojne druge projekte u opštini Novi Kneževac i u drugim lokalnim samoupravama”, kazao je Mirović.

Predsednik Opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj investiciji, jer ta opština nije imala sportsku halu uprkos velikom broju sportskih klubova i rekreativaca.

Ugovor za izgradnju sportske hale potpisali su predsednik Opštine Radovan Uverić i direktor kompanije “Intek”, koja je izvođač radova, Nenad Ognjanović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /