in

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora još traje

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora još traje

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me” (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je za Tanjug da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je Milikić.

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je za Tanjug da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

”Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen”, rekao je Aleksić.

On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /