in

Poverenik: Mogućnosti bolje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik: Mogućnosti bolje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

U panel diskusiji učestovali su Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković kao i predstavnici Službe Poverenika, a događaju su prisustvovali oni koji rukuju podacima o ličnosti, kao i zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva i medija.

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izložio je kakvo je trenutno stanje u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji.

Zamenica Poverenika Sanja Unković predstavila je položaj institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti.

Takođe, kako se dodaje, u panel diskusiji učestvovali su i prestavnici Službe Poverenika iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove.

“Panel diskusije, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana. Podršku pruža projekat ‘Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji’ (EU za borbu protiv korupcije i za osnovna prava), zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je GIZ”, zaključuje se u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /