in

Poznat identitet dvojice srpskih planinara stradalih na Triglavu

Poznat identitet dvojice srpskih planinara stradalih na Triglavu

Usled lošeg vremena na Triglavu, prilikom planinarenja su poginuli iskusni alpinisti – Miloš Ristić(33), član planinarsko-skijaškog kluba “Kukavica” iz Leskovaca, koji je živeo u Italiji i Žarko Čiča(42) iz Banovaca, prenosi RTS.

Tela supronađena tokom pretrage terena policijskim helikopterima, posle nestanka planinara u subotu, piše slovenačkoDelo.

Prema navodima slovenačke agencije STA Ristić i Čiča su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, ali su na visini od 1.600 metara pali i poginuli na licu mesta.

Pojedini domaći i reginalni mediji prenose da je reč o lavini koja je planinare bacila u ambis, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

“Planinarski savez Srbije žali za izgubljenim životima alpinista iza kojih su impresivni poduhvati i čiji gubitak je nenadoknadiv za porodice, kao i celu planinarsku zajednicu u Srbiji i šire”, navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije.

Planinarski savez Srbije uputio saučešće porodicama nastradalih planinara

Planinarski savez Srbije izrazio je danas saučešće porodicama, prijateljima i planinarskoj zajednici u regionu povodom tragične pogibije dvojice državljana Srbije, Žarka Čiče (42) i Miloša Ristića (33) na severnoj strani Triglava u Sloveniji, saopšteno je iz ovog saveza.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /