in

Познати финалисти Фестивала поезије младих

Жири 54. Фестивала поезије младих у саставу Перо Зубац, председник, Снежана Николић и Горан Лабудовић Шарло донео је одлуку да се на Фестивал као најуспешнији песници конкурса, позову: Андрија Радовић из Подгорице, Лазар Букумировић из Новог Сада, Павле Зељић из Липничког Шора, Раде Шупић из Лазаревца, Амар Личина из Новог Пазара, Александра Паповић из Никшића, Дуња Ожеговић из Београда, Мима Пековић из Новог Сада, Викторија Ћосић из Београда и Тамара Пантовић из Крагујевца.

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска манифестација у региону, одржаће се ове године од 24. до 28. маја. Према речима секретара Бранислава Зубовића, Фестивал који ове године прославља 54. рођендан, биће домаћин бројним песницима, књижевним критичарима и музичарима различитих генерација, а међу неизоставним гостима су: Перо Зубац, академик Јован Делић, Ђорђо Сладоје, Мирослав Алексић, Анђелко Анушић, Верољуб Вукашиновић, Јела Марићевић, Братислав Милановић, Предраг Бјелошевић, Андрија Радуловић, Милош Јанковић, Растко Лончар, Ђорђе Матић и други.
Фестивал додељује Прву награду која је штампање књиге победнику, другу и трећу награду које су новчане и награду “Станко Симићевић“ која се додељује најмлађем финалисти.

Такође, додао је Зубовић, Фестивал додељује и откупну награду најбољем младом сликару у оквиру програма “Палета младих“.