in

Председница Заветника са руским амбасадором: Путин указао на двоструке аршине Запада

БЕОГРАД –

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски оценила је да је руски председник Владимир Путин изјавом у којој се позвао на саветодавно мишљење Међународног суда правде и косовски преседан хтео да укаже на политику двоструких аршина западних политичких центара.

Ђурђевић је након састанка делегације странке с амбасадором Русије Александром Боцан Харченком казала да је таквој изјавом руски председник указао и на лицемеран приступ западних политичких центара када је у питању територијални интегритет земаља чланица УН.

„Покушај да се изјава председника Руске Федерације у којој се позвао на саветодавно мишљење Међународног суда правде и косовски преседан представи као наводно одустајане Русије од подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије представља део хибридног рата који се последних месеци интензивно води против Русије“, казала је Ђурђевић.

Додала је да је циљ такве пропаганде да се збуни српска јавност и да се подрију подршка и поверење које Русија ужива у српском народу.

„Став Руске Федерације према Косову и Метохији остаје непромењен. Русија је чврсто привржена поштовању Резолуције 1244 и међународног права, што је током нашег сусрета још једном потврдио и амбасадор Харченко“, казала је председница Заветника.