in

Predsednik: Dobri i otvoreni razgovori sa Trokazom o situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim prilikama

“Sa zadovoljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu Trokazu, sa kojim sam nastavio dobre i otvorene razgovore koje sam u Parizu imao sa predsednikom Makronom i drugim najvišim zvaničnicima Francuske”, objavio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je naveo da su razgovarali o situaciji u regionu, aktuelnim gepolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se, kako je istakao, suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog pravnog poretka.

“Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađena za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji”, naveo je Vučić.

On se zahvalio Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji, kako na našem evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora.

“Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika”, poručio je Vučić.

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /