in

Председник с Рамом и Ковачевским о заједничком сајму у септембру

БЕОГРАД –

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео линка са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, о предстојећем сусрету и сајму вина и хране који ће се у септембру одржати у Београду, у организацији иницијативе “Отворени Балкан”.

“Сагласили смо се да је ова сјајна и јединствена манифестација, за коју верујемо да ће прерасти у добру пријатељску традицију, уједно и изузетна промоција наше три земље, али и прилика да се произвођачи из региона придруже и представе своје најбоље и ексклузивне производе”, навео је Вучић на инстаграм профилу “Будућностсрбије”.

Такође, договорен је и сусрет Радне групе који ће се средином јула одржати у Тирани, а на којем ће бити речи о сарадњи у областима енергетике, безбедности хране и финансија.

Претходни састанак лидера три земље у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”, одржан је прошлог месеца на Охриду, а присуствовали су му и премијер Црне Горе Дритан Абазовић и председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија.