in

Predstavljen jubilarni, šezdeseti broj časopisa “Nova misao”

Predstavljen jubilarni, šezdeseti broj časopisa “Nova misao”

NOVI SAD –

U izložbenom prostoru Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama danas je predstavljen jubilarni, šezdeseti broj časopisa za savremenu kulturu Vojvodine “Nova misao”. Časopis su publici predstavili mr Nenad Šaponja, direktor Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”, i dr Žaklina Duvnjak Radić, urednica časopisa.

Časopis je izložen na štandu Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

“Časopis postoji već 12 godina. Ovo je lepa prilika da se predstavi. Zaista je uspeh što izlazi redovno. To je časopis za kulturu Vojvodine i u stvari je ono što je naša percepcija sveta iz Vojvodine, ali i sa drugih strana. Pokušavamo svaki put da iznenadimo čitaoca, da tekstovi budu vrhunski, duboki. U ovom broju su, osim mog prisećanja na Gorana Petrovića i njegovu ideju da je siromah onaj što ne vidi dalje od onoga što vidi, i tekstovi Ivana Negrišorca, Dragane Todoreskov, Nebojše Kartalije i drugih autora, a urednica Žaklina Duvnjak Radić zadala je zadatak veštačkoj inteligenciji da napiše pesmu pod naslovom ‘Nada i strah’, s obzirom na to da je ovaj broj u znaku tehnološkog fenomena veštačke inteligencije”, istakao je Nenad Šaponja.

“U šezdesetom broju Nove misli stožer je temat o veštačkoj inteligenciji. Fenomen veštačke inteligencije nije pitanje naše budućnosti, več i sadašnjosti. Koncentrisali smo se na pitanje umetnosti u raljama veštačke inteligencije u filmu, stripu, izdavaštvu… To je naša stvarnost od koje ne možemo pobeći, izaziva emocije koje sam zadala za nastanak pesme ‘Nada i strah'”, rekla je Žaklina Duvnjak Radić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /