in

Premijera dokumentarnog filma “Bagrem” Radio – televizije Vojvodine

Univerzalna nota suočavanja sa strahom i samoćom istkana je kroz duhovno putovanje dvoje ljudi koji proživljavaju poslednje zajedničke trenutke.

„Sve što jesmo, saterali smo u kojekakve ćoškove po tim našim izmučenim bićima. Jurcamo prazni, umorni, istrošeni, za životom koji nam izmiče, svakim danom po malo. Gubimo se u gomilama istih, podbulih, napućenih, od ljudskosti otuđenih i ne primećujemo taj gubitak, sve dok nas taj isti život koji se trudimo da prevarimo, ne satera u ćošak. I pokaže ko vodi. Tada sve pada. I sve što smo mislili da imamo, rasprši se kao balon od sapunice koja dobrano zapeče oko i kad zažmurimo od boli, tek tad… tek tad pogledamo tamo gde zapravo jesmo. U sopstveno biće, u sopstvenu dušu. I tada, možda, otkrijemo svet oko sebe onakav kakav smo zaboravili da treba da bude.

bagrem, 4

Priča dokumentarnog filma „Bagrem“, trebalo bi da bude upozorenje da ne ignorišemo opomene, ne „stvaramo“ život kakav želimo mereći ga novcem, već živimo život koji imamo ne brojeći dane i godine, već ono što u njima damo i dobijemo“, rekla je autorka, Marina Zorić.

„Bagrem“ će premijerno biti prikazan u ponedeljak, 24. oktobra u 20 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti u Novom Sadu.

bagrem, 3

Ekipa filma:

Autorka: Marina Zorić

Režija: Milica Stojanov i Marina Zorić

Direktor fotografije: Zoltan Savin

Montaža: Zoran Nikolić

Muzika: Strahinja Jajić

Dizajn zvuka: Aleksandar Marković i Milorad Ićitović

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /