in

Премијера представе „На литици“ 8. маја у Панчеву

Позоришни комад је дуо драма, егзистенцијалистичка романтична прича о двоје младих који траже смисао живота, настао по истинитом догађају, а заплет почиње када јунакиња Јулија објављује да жели да изврши самоубиство и да не жели да то уради сама.

Режију потписује Зоран Зарубица, популаран као један од двојице чланова алтернативног електро рок бенда “Буч Кесиди”, док је његов колега из те групе Лука Рацић заједно са њим компоновао музику ове представе.

Зоран Зарубица је иначе студент Позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности (ФДУ) у Београду.

У представи једине улоге играју Маја Шуша и Никола Павловић.

Након премијере у Панчеву, уследиће премијерно извођење комада у Београду 9. маја, у Дорћол Платз-у, на програму Рефлектор театра.

До краја ове позоришне сезоне, представа ће гостовати у Лесковцу, Врању, Бујановцу, Крагујевцу, Лазаревцу и Краљеву.

Турнеја ове представе, у организацији удружења “Буди” из Панчева, подржана је од стране Владе Швајцарске, у оквиру првог позива за реализацију културних и уметничких пројеката и партнерских пројеката програма Култура за демократију.

Наведени програм за демократију подржава независну културну сцену у Србији тако што кроз културу и уметност подстиче критичко и креативно размишљање о друштвеним темама од важности за локалне заједнице.

Осим тога, тај програм подстиче сарадњу учесника на независној културној сцени, стварајући простор за промоцију плуралистичких вредности и интеркултуралног дијалога у Србији.