in

Pri kraju asfaltiranje atarskog puta kod Stanišića

Pri kraju asfaltiranje atarskog puta kod Stanišića

SOMBOR –

Kod Stanišića se završava asfaltiranje atarskog puta dužine 3.350m, širine 4m, put je poznat i kao buduća obilaznica, a radove izvodi preduzeće “Vojput”.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je rekao da će zahvaljujući ovom putu teška poljoprivredna mehanizacija moći da obiđe naseljeno mesto.

“Ovo je veoma bitan put, ovo je i ratarski kraj i budući da većina teške mehanizacije kada je sezona repe prolazi kroz naseljeno mesto Stanišić, sada će imati mogućnost da koristi ovu obilaznicu, kao i ostala poljoprivredna mehanizacija” izjavio je Ratković i dodao: “Ono što je veoma bitno za stanovnike Stanišića je da je pri kraju prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću i da će u narednoj godini stanovnici ovog naseljenog mesta dobiti pijaću vodu. U ovoj godini očekujemo da krene jedan veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže sa prečistačem otpadnih voda i upravo je Stanišić prvo naseljeno mesto gde će biti izvođeni ovi radovi. Nastavljamo sa izgradnjom atarskih puteva i otresišta u ovoj godini i zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pomogao u finansiranju prve faze, a kompletno asfaltiranje finansirao je Grad Sombor u iznosu od oko 30 miliona dinara”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /