in

Prijava za podsticaje moguća i za gazdinstva u procesu registracije

Prijava za podsticaje moguća i za gazdinstva u procesu registracije

BEOGRAD –

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje putem platforme ePodsticaji i za gazdinstva koja su u procesu registracije.

 

Kako se navodi, ova mogućnost je obezbeđena da bi se izašlo u susret korisnicima koji su podneli zahtev za registraciju novog poljoprivrednog gazdinstva, a nisu dobili Rešenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Dodaje se da će obrada pomenutih zahteva uslediti nakon što poljoprivredna gazdinstva budu upisana u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

U saopštenju se naglašava da je potrebno da se na parcelama koje se nalaze u poljoprivrednim gazdinstvima koja su u postupku registracije nalazi biljna kultura i da će samo tako upisane parcele i pre završetka registracije poljoprivrednog gazdinstva biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /