in

Prijem za predsednika Skupštine Opštine Tivat

Prijem za predsednika Skupštine Opštine Tivat

Sastanku u Skupštini Grada Novog Sada prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević, a pored kulturne saradnje koja se već ostvaruje kroz ustanove kulture Tivta i Novog Sada, razgovaralo se i o zajedničkim aktivnostima u oblasti turizma, privrede, ekonomije i drugog.

“Manifestacija “Dani Tivta u Novom Sadu” jeste korak u produbljivanju saradnje između dva grada i dva naroda. Ona predstavlja važnu kariku u jačanju veza na polju kulture, privrede, turizma, a razgovori koji su vođeni ovih dana sa gostima iz Tivta nisu samo prilika za razmenu iskustava, već i za jačanje međuljudskih veza dva grada”, poručila je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković istakao je zadovoljstvo i zahvalnost za održavanje manifestacije “Dani Tivta u Novom Sadu”, rekavši da su ovakvi događaji potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada.

U okviru pomenute manifestacije prethodnih dana održano je niz razgovora zvaničnika dva grada, kao i kulturnih sadržaja. Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Tivta potpisan je jula prošle godine i predviđa saradnju kroz gradske i opštinske uprave, potom kulturu, turizam, sport, zaštitu životne sredine, obrazovanje i drugo, zaključuje se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /