in

Припреме за EXIT Фестивал у завршној фази

Ове године фестивалску магију, кажу организатори, употпуниће најјачи лајнап у историји фестивала и очекују прави музички празник уз најзвучнија имена светске музичке сцене, као што су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Boris Brejcha, Констракта и многи други.

Припреме су у “фото финишу”. Све најпознатије бине су већ постављене, а ове године на фестивалу нас очекује више од 40 различитих бина и зона. Остало нам је још три дана до почетка највећег музичког фестивала у Србији и једва чекамо четвртак да дођемо на тврђаву и дочекамо све посетиоце, рекла је Танјугу портпарол Exit Фестивала Милица Драгомировић.

У односу на прошлу годину, свим страним држављанима, као и домаћим посетиоцима који своје време током трајања фестивала планирају да проведу у Егзитовом кампу, биће омогућен већи број места. Камп се традиционално налази на новосадској плажи Штранд, а пријаве за боравак још су отворене.

Кампом ће ове године ођекивати језици из чак 100 различитих држава света, а капаците ове године износи 7.000 места, што је озбиљно већи капацитет у односу на прошлу годину, рекла је Драгомировић.

Додала је да ове године кампере очекује много више садржаја на Штранду у виду музике, дела за рекреацију и одмор.

Слоган овогодишњег Exita је “Заувек заједно”, што оправдава чињеницу да овогодишње издање фестивала бележи рекордну продају улазница и највећу посећеност до сада.

Рекордна година за нас је била 2019. када смо имали највећи број посетилаца, али ове године тај број ће далеко бит надмашен и према неким проценама на тврђави ћемо угостити преко 200.000 људи из читавог света током четири дана. Ова бројка је заиста нешто што издваја овогодишњи Еxит од свих осталих, јер то представља сјајну мотивацију да све прође како треба, наглашава Милица Драгомировић.

Фестивал EXIT биће одржан од 7. до 10 јула на Петроварадиниској твђави у Новом Саду. Све информације у вези са фестивалом, као и информације о самом кампу можете погледати на званичном сајту еxитфест.орг или на инстаграм профилу Exit Фестивала.