in

Pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja

Pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja

BEOGRAD –

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK lišena su slobode četiri lica i protiv njih su donete naredbe o sprovođenju istrage. Osumnjičenima Nikolini Vujasin, Manetu Miljušu, Simi Orašaninu i Filipu Smanji stavlja se na teret da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ova organizovana kriminalna grupa je od početka februara do dana hapšenja na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine organizovala prodaju, prepravke, nabavku i prenošenje vatrenog oružja, municije i minsko eksplozivnih naprava, navedeno je u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Ukupno su prodali 31 pištolj, šest automatskih pušaka, 21 bombu i više od 600 komada municije.

Nakon saslušanja, javni tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Odlučujući o predlogu tužioca za pritvor, sud je doneo rešenje o određivanju pritvora, navedeno je u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /