in

Привредна комора Војводине доделила признања најуспешнијима; „Златно перо привреде“ новинару РТВ Горану Ерору (ВИДЕО)

Добитници су компаније из области индустрије Rapid invest, пољопривреде Grow rasad и услуга ДДОР Нови Сад, док су привредници године Мирољуб Кршан и Драгана Чалија.

Награда „Златно перо привреде“ ове године припала је новинару РТВ-а Горану Ерору.

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић указао је да је у Србији последњих шест, седам година дошло до великог развојног тренда.

привредна, комора

„Када смо анализирали 2021. годину и упоређивали је са рекордном 2019. годином, можемо веома јасно уочити тренд који се не зауставља, тренд укупног економског развоја читаве наше земље, а Војводина ту предњачи у готово свим елементима економског развоја“, рекао је Мировић и додао да је успех илустрован и у подацима из 2021. године који показују да је 98 хиљада незапослених на територији АП Војводине, док је 2016. године било 165 хиљада незапослених.

мировић

Мировић је оценио да су важни пројекти на реду, те да ће Скупштина АП Војводине обезбедити недостајућа средства за изградњу Фрушкогорског коридора и нагласио важност инфраструктурних пројеката, попут изградње брзих саобраћајница и брзих пруга.

Улагаћемо у овој години додатна финансијска средства у реконструкцију и изградњу нових индустријских зона, иако смо велики посао у тој области урадили у протеклих пет година, изградили 12 нових, инвестирали у 10 постојећих зона, али очекује нас проширење зона и у Кикинди, Кули и другим местима где имамо познате инвеститоре који желе да развију свој бизнис, додао је Мировић.

ПКВ је протеклу привредну годину оценила као изванредну, а директор Бошко Вучуревић истакао је да је за то заслужно спољно-трговинско пословање и да је из Војводине увежено и извежено вредности робе од 16,1 милијарди евра, те да то значи да су привреда, мере Владе и подстицаји дали одличне резултате упркос конкуренцији на међународном тржишту.

Вучуревић је додао да је током протекле године и у другим гранама привреде забележен раст.

„Ова награда ми значи највише од свега постигнутог до сада, јер награда долази из града који је дом, где сам студирала, основала фирму, где су породица, пријатељи и људи. Истакла бих и да је најсветлија тачка у нашој компанији тим и тимски дух, и оно шта смо направили и креирали заједно са њима“, рекла је директорка новосадске IT компаније „Saint DI&CO“ Драгана Чалија и захвалила на признању.