in

PRONAĐI ME! Drugi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom – policija obustavila pretragu terena u okolini Bora i nastavlja akciju operativnim putem

PRONAĐI ME! Drugi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom – policija obustavila pretragu terena u okolini Bora i nastavlja akciju operativnim putem

Kako javlja Tanjugov izveštač sa terena, policija je utvrdila da ona nije u tom rejonu i dalje se nastavlja sa operativnim radom, odnosno prelazi se na operativnu pretragu.

Kako saznaje Tanjug, otac do sada nije išao na poligraf, dok je od majke uzet mobilni telefon na veštačenje.

“Tako se radi kada su ovakvi slučajevi u pitanju, mora da se ispitaju svi njihovi kontakti, da li su možda u sve ovo umešane neke treće osobe, za koje roditelji nisu znali. Ili nisu bili svesni uopšte tuđih planova, tako da će istraga ići i dalje. Naravno, radiće se na tome dok se ne otkrije gde je nestala devojčica i uopšte da li je nestala, da li je oteta i šta se dogodilo sa njom”, javlja Tanjugov izveštač sa terena.

Teren na kome se vršila potraga je obišao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

MUP obustavio pretragu u naselju Banjsko Polje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopšteno je iz MUP-a.

Potraga se širila ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su bili i žandari sa dobrovoljcima.

Teren su pretraživali pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi su nadletali to područje.

Kuća devojčice iz koje je nestala malo je iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

danka, ilic

Zbog gužve, psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega se danas teren pretraživao u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji su se delili i išli sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu. Zbog toga se proveravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je devojčica oteta zbog otkupa.

Ipak, nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala, s obzrom na to da nije mogla daleko da ode.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45 dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem “Pronađi me” je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

20.38 – HGSS ponudila Srbiji pomoć u potrazi za dvogodišnjom devojčicom

Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS) ponudila je pomoć kolegama iz Srbije u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je u utorak nestala u okolini Bora, rekao je danas Marko Rakovac iz te službe.

17.45 – MUP obustavio pretragu za dvogodišnjom Dankom Ilić u naselju Banjsko Polje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopšteno je iz MUP-a.

15.49 – U potragu za devojčicom uključeni forenzičari i Kriminalistička policija

Potraga za dvogodišnjom devojčicom, koja je nestala pre više od 24 sata u mestu Banjsko Polje, danas je dodatno proširena, a njoj su se pridružili i forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije, javlja reporter Tanjuga sa terena.

11.23 – Sva raspoloživa sredstva i ljudstvo na terenu u potrazi za devojčicom

General policije i pomoćnik direktora policije za specijalne i posebne jedinice Dejan Luković izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić, da je Policijska uprava Bor nadležna za taj slučaj zato što se desio na toj teritoriji, ali da je istog trenutka kada su u Boru videli da ne mogu da pronađu devojčicu, u kratkom roku, naredbom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića angažovana i žandermerija, kao i sva ostala raspoloživa sredstva.

9.04 – Jurić: Sumnja da bi puštanje sistema “Pronađi me” ugrozio život nestale Danke Ilić – razlog čekanja

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da je, s obzirom na uzrast deteta, policija sumnjala da je u pitanju otmica te da bi se puštanjem sistema “Pronađi me” u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /