in

Proširena potraga za nestalom devojčicom u Banjskom Polju

Proširena potraga za nestalom devojčicom u Banjskom Polju

Kuća devojčice iz koje je nestala malo je iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

danka, ilic

Zbog gužve, psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu.

Zbog toga se proveravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je devojčica oteta zbog otkupa.

Ipak, nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala, s obzrom na to da nije mogla daleko da ode.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45 dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem “Pronađi me” je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

11.23 – Sva raspoloživa sredstva i ljudstvo na terenu u potrazi za devojčicom

General policije i pomoćnik direktora policije za specijalne i posebne jedinice Dejan Luković izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić, da je Policijska uprava Bor nadležna za taj slučaj zato što se desio na toj teritoriji, ali da je istog trenutka kada su u Boru videli da ne mogu da pronađu devojčicu, u kratkom roku, naredbom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića angažovana i žandermerija, kao i sva ostala raspoloživa sredstva.

9.04 – Jurić: Sumnja da bi puštanje sistema “Pronađi me” ugrozio život nestale Danke Ilić – razlog čekanja

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da je, s obzirom na uzrast deteta, policija sumnjala da je u pitanju otmica te da bi se puštanjem sistema “Pronađi me” u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /