in

Прва матурска изложба отворена у Галерији „Лазар Возаревић“ у Сремској Митровици

Изложба мозаика седморо графичара уприличена је као наставак сарадње и пријатељства између школе и галерије, а сви заинтересовани изложбу могу погледати до 13. маја. Изложби су присуствовали представници локалне самоуправе, градоначелница Светлана Миловановић и начелник Градске управе Васиљ Шево са сарадницима.

Матуранти су са задовољством дочекали све посетиоце, родбину и пријатеље који су дошли како би присуствовали првој матурској изложби одељења графичара школе „Радивој Поповић“ под називом „Наш свет шарених коцкица“. Уз пригодан програм представили су матурске мозаике које су стварали заједно.

Заједно са својим наставницима , у школи, на радионицама настајали су мозаици великих формата. Ова техника кажу, није одабрана случајно, и за вредне графичаре има посебну симболику. Сви ученици уметничких смерова традиционално излазу матурске радове у Галерији, а први пут то чине ученици школе за основно и средње образовање особа са сметњама у развоју.

Ова изложба наставак је сарадње између галерије и школе која је започела зимус концертима у галерији на којима су за ученике припремани новогодишње поклоне.Својим другарима матурску изложбу улепшали су и ученици осталих смерова који су учествовали у рецитаторском и музичком делу програма. Матурска изложба графичара биће отворена до 13. маја.