in

Prvenstvo Vojvodine u krosu u nedelju u Crvenki (AUDIO)

Organizator oba događaja je Atletski klub Crvenka, a takmičenje će se odvijati po propozicijama Atletskog saveza Vojvodine i srpskog Atletskog saveza. Najavu slušamo od jednog od organizatora takmičenja i trenera atletike u Crvenki Nedeljka Zorića.

Pored samog takmičenja, Atletski klub Crvenka  će u nedelju obeležiti i svoj 40. rođendan. Klub je osnovan 1984. godine, a u početku je okupljao decu iz samog mesta, kao i iz susednih – Kule i Sivca. Crvenka je 2009. godine dobila tartan stazu i atletska borilišta i od tada organizuje Prvenstva Vojvodine.

Najuspešniji takmičari koji su ponikli u Crvenki su: Veselin Đurđević, Žarko Zorić, Zoran Selak, Milica Laketa, Vera Popović, Marijana Avramović; Petar Ilić i Stanimirka Peruničić. O čuvenim atletičarima iz Crvenke slušamo od Nedeljka Zorića.

Atletika je kraljica sportova, a svoju najveću popularnost dostiže na Olimpijskim igrama. Možda se baš u nedelju Crvenki pojavi neki budući osvajač medalja na Igrama u Los Anđelesu 2028. ili Brizbejnu 2032.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /