in

Први подземни високонапонски кабл на подручју Новог Сада (АУДИО)

НОВИ САД –

Електромрежа Србије реализовала је пројекат изградње кабловског вода од трафостанице “Нови Сад 5” на Булевару Војводе Степе до трафостанице “Нови Сад 7” на Телепу, у близини Шодроша. Реч је о првом подземном високонапонском каблу на подручју Новог Сада и Војводине, чијом изградњом је обезбеђена сигурнија и поузданија испорука електричне енергије потрошачима у граду.

Кабловски вод дугачак је четири километра и опремљен је најсавременијим телекомуникационим везама за пренос сигнала, заштиту и мониторинг.

вуцевиц, збиљиц, трафо, станица, фб

Директор Енерготехнике Јужна Бачка Драгољуб Збиљић истиче да је веома битно за град што су радови завршени у најкраћем року.

Град се свакодневно шири и број потрошача електричне енергије је све већи, а Електромрежа Србије је изградњом кабловског вода омогућила грађанима Новог Сада да имају сигурну испоруку електричне енергије упркос многим непредвиђеним догађајима, што није био чест случај до сада, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник је додао да је пројекат изградње кабловског вода коштао више од три милиона евра и истакао да верује у нове пројекте, које ће град реализовати у сарадњи са Електромрежом Србије и Енерготехником Јужном Бачком.