in

Први сајам аутомобила у Европи после пандемије

„Организација сајма је био комплексан посао јер нема у понуди аутомобила с чим се суочавају произвођачи и увозници. Биће укупно 28 марки аутомобила које ће у Хали 1 представити преко 50 премијера, од чега више од пола чине возила на електрични погон, а остале премијере су хибриди“, рекао је Зоран Лупшић из Београдског сајма.

Истакао је да ће то бити први сајам аутомобила у Европи који се организује после пандемије ковида 19.

„У Хали 4 представиће се више од 50 брендова мотицикала, а имаћемо и велику понуду мопеда, скутера и квадова. Овај сајам није примарно продајни, за разлику од ранијих сајмова, али ће сви посетиоци бити презадовољни оним што ће моћи да виде“, рекао је Лупшић.

Додао је да ће пратећа опрема бити представљена у халама 1 и 2а, где ће бити изложени и соларни модули и пуњачи, док ће у Хали 3 посетиоци моћи да виде олдтајмере.

Лупушић је најавио да ће у Хали 1 бити изложен соларни аутомобил који је италијански представник на тркама ових аутомобила, а дизајнирао га је професор Факултета примењене уметности у Београду Марко Луковић у сарадњи са Универзитетом у Болоњи.

Посетиоци ће у Хали 3а видети изложбу „Застава аутомобила“ на којој ће бити представљен комплетан производни програм бивше крагујевачке аутоиндсутрије, од првог фиће из 1955. године до кабриолет верзије југа за америчко тржиште.

Лупшић је најавио и бројне пропратне догађаје, попут стручних панела о електромобилности и коришћења водоника као горива, избора за мис сајма и друге.

Он је најавио да ће у продаји бити породичне карте за сајам чија цена ће бити снижена у односу на појединачне улазнице.