in

Psi u Subotici iz dvorišta vlasnika pobegli u vrtić, povređena deca dobro (VIDEO)

Psi u Subotici iz dvorišta vlasnika pobegli u vrtić, povređena deca dobro (VIDEO)

SUBOTICA –

Juče su agresivni psi u Subotici povredili četvoro dece, koja su kako RTV nezvanično saznaje srećom dobro, psi su sklonjeni sa ulice i trenutno su u azilu  za napuštene životinje. 

Napad se dogodio juče u popodnevnim satima, kada su psi pobegli iz dvorišta vlasnika, došli do vrtića i tu povredili jedno dete a kasnije na ulici još troje mališana, koji su se u tom trenutku vraćali iz škole.  Subotičanima su ovi psi poznati od ranije jer su već napadali prolaznike pa je ponovo pokrenuto pitanje – kako zaštiti građane od nesavesnih vlasnika agresivnih pasa!?

ujedi, pasa, pas, psi, lutalice

Protiv vlasnika biće podneta krivična prijava a o sudbini pasa, koji su deci mogli da nanesu ozbiljne povrede, biće nakndano odlučeno. 

Nemili događaj pokrenuo je i pitanje brige o psima lutalicama kojih u Subotici ima mnogo. Problem je što u azilu nema dovoljno mesta. Kada se psi lutalice uhvate i sterilišu, prolaze kroz medicinski pregled i nakon procene da su socijalizovani i nisu opasni po građane oni se ponovo vraćaju na ulicu. Takvih pasa je u gradu na severu Bačke mnogo. 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /