in

Пуштен у рад најјачи пуњач за електрична возила

Компаније Charge&Go и OMV настављају на овај начин да унапређују мрежу и доступност пуњача за електрична возила у нашој земљи, па је нови електропуњач снаге 180 kW од сада доступан свим корисницима електричних возила.

“Наша компанија се већ четири године бави увођењем електромобилности у нашој земљи. До сада смо на путевима и аутопутевима поставили електропуњаче снаге од 50 до 180 kW. Овај пуњач је тренутно најјачи који је постављен на локацији OMV пумпе у Мартинцима, у смеру ка Београду. Међутим, његова максимална снага је 300 kW и једноставним додавањем енергетских модула, ми ћемо постепено ту снагу повећавати до њене укупне снаге”, рекао је Костић.

Пуњач ради на температурама у распону од – 30° до +55° Ц.

Ускоро ће возачи електричних возила имати на располагању још четири пуњачка места на OMV бензинским станицама у Дољевцу, на аутопуту Ниш – Врање, и на Градини, граничном прелазу код Димитровграда.

Компанија Charge&Go развила је прву дигиталну платформу и апликацију која омогућава брзо и једноставно пуњење електричних возила.

Платформа пружа возачима електричних возила ефикасну услугу пуњења и плаћања коришћења места за пуњење, као и могућност компанијама да даљински управљају својом мрежом пуњача што обухвата бројне услуге као што су контрола пуњења, праћење рада пуњача, одређивање цена, ограничавање употребе и преглед сесија пуњења.