in

Putin: Očuvanje prirodne ravnoteže Zemlje zavisi od pristupa bezbednoj energiji

Putin: Očuvanje prirodne ravnoteže Zemlje zavisi od pristupa bezbednoj energiji

MOSKVA –

Od pristupa sigurnim izvorima energije zavise razvoj ekonomije, društvene sfere i prirodne ravnoteže u svetu, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin učesnicima međunarodnog foruma Atomekspo-2024.

“Želeo bih da istaknem da razvoj nacionalnih ekonomija, društvene sfere, očuvanje prirodne i klimatske ravnoteže naše planete danas direktno zavisi od obezbeđivanja pristupa stabilnim ekološkim i bezbednim izvorima energije. Nuklearna proizvodnja ovde igra važnu ulogu”, navodi se u obraćanju ruskog predsednika koje je pročitao njegov pomoćnik Igor Levitin.

Međunarodni forum “Atomekspo-2024” jedan od ključnih kongresnih i izložbenih događaja u globalnoj nuklearnoj industriji, održava se 25. i 26. marta u Sočiju.

Ključna tema Foruma u ovoj godini je “Čista energija: zajedno stvaramo budućnost”.

Planirano je da se razgovara o ulozi nuklearne energetike u nacionalnim strategijama za borbu protiv klimatskih promena.

U okviru Foruma održaće se plenarni sastanak, kao i tematski okrugli stolovi i panel diskusije uz učešće širokog spektra angažovanih učesnika iz različitih zemalja i međunarodnih kompanija.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /