in

Путничка возила чекају на Батровцима, Градини и Котроману

Теретна возила, према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова на Хоргошу чекају 120 минута, а на Батровцима и прелазу Сремска Рача 60, а на Котроману 40 минута.

Путеви Србије упозоравају обуставу саобраћаја на деноци Жарковац – Путинци, где ће од 2. до 8. јула да се одвијају радови на редовном одржавању и рехабилитацији пута. Алтернативни путни правац је Рума – Добринци – Пећинци – Голубинци – Путинци.

На деоници петља Хоргош – петља Суботица – СЕВЕР, у смеру ка граничном прелазу Хоргош – Нови Сад до 15. јула планирани су радови на демонтажи и монтажи заштитне ограде на путу, а за саобраћај ће бити затворена претицајна трака.

Радови на рехабилитацији пута и на деоници Добра – Доњи Милановац до 29. новембра уз наизменично пропуштање возила.

Обустава саобраћаја на снази је и на деоници Гложан – Бегеч и то до 01. августа, а алтернативни путни правац је Бачка Паланка – Гложан – Бачки Петровац – Планта – Футог.

Продужавају се радови на деоници петља Појате – петља Параћин до 15. јула, а за саобраћај је затворена лева коловозна трака, у смеру Ниш – Београд, док се он одвија двосмерно десном коловозном траком у смеру Београд – Ниш.

Појачан саобраћај и летње жеге траже више пажње возача

Возаче уочи викенда очекује више возила на путевима, а осим летње жеге услови за вожњу биће добри, саопштио је АМСС.

Наводи се да вожња може бити напорнија и опаснија с обзиром на то да је на нашим најфреквентнијим путевима све више возила у транзиту.

АМСС зато позива возаче да имају више стрпљења и ако су уморни да стану и одморе се.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “Путеви Србије”, нема задржавања на наплатним станицама на аутопутевима.

Према информацијама Управе граничне полиције у 7:45 часова, путничка возила на Прешеву на излазу чекају 120, Гостуну 40 минута.

Камиони на Хоргошу, на излазу чекају 300 минута као и на Батровцима.

Измене у саобраћају због радова на путевима

Према информацијама Путева Србије, на ауто-путу Е-75, код петље Бешка-Нови Бановци, у смеру ка Београду, од данас до 07. јула планирани су радови у склопу редовног одржавања на кошењу разделног појаса.

За време извођења радова за саобраћај је затворена претицајна трака у дужини од пет километара у смеру извођења радова, а саобраћај се одвија возном траком.

На ауто-путу Е-75, код петље Хоргош-Суботица-СЕВЕР, у смеру ка граничном прелазу Хоргош-Нови Сад, до 15. јула најављени су радови на демонтажи и монтажи заштитне ограде, саобраћај се одвија возном и зауставном саобраћајном траком.

На деоници пута Бајина Башта-Перућац, до 01. септембра од 7 до 22 часова, планирани су радови на санацији клизишта Бушинско поље, уз наизменично пропуштање возила.

На деоници Ириг – Марадик, до 14. јула биће извођени радови на рехабилитацији пута, у току светлог дела дана.

Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила и регулисан је семафорима или ручно по потреби, у дужини до 600 метара, док се током ноћи саобраћај одвија двосмерно на суженом делу коловоза.

На деоници Кнић – Мрчајевци до 15. септембра најављени су радови на мосту преко Бресничког потока уз наизменично пропуштање возила, наведено је у саопштењу Путева Србије.

Измењен режим саобраћаја на Обилазници око Београда

На Обилазници око Београда и њеном уклапању са постојећим аутопутем саобраћај се одвија по измењеном режиму у оба смера због радова на изградњи нове петље Бубањ Поток.

Саобраћај је измењен на деоници од зоне искључења са аутопута на Кружни пут до петље Траншпед, прецизира се у саопштењу Путева Србије, уз апел возачима да прилагоде брзину кретања условима на путу, да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију, као и да буду стрпљиви с обзиром на појачан интензитет саобраћаја.