in

Путничка возила на Прешеву чекају око сат времена, умерене гужве на Хоргошу

На прелазу Гостун задржавања путничких возила су око пола сата, а на Градини око 20 минута.

На теретним терминалима граничних прелаза нема дужих задржавања возила.

Стање на Хоргошу у складу са почетком туристичке сезоне

Услед појачаног путничког саобраћаја поводом почетка туристичке сезоне, на најфреквентнијем граничном прелазу наше земље, Хоргошу 1, овога јутра бележе се умерене гужве.

Путници на улазак у нашу земљу чекају у просеку око сат времена, отворено је свих шест доступних трака, док на изласку нема дужих застоја.

Укупно време задржавања се односи на прелазак и српске и мађарску границе.

“Чекали смо сат и по времена да пређемо обе границе. Навикли смо на гужве. Ми смо превозници па нам то није ништа чудно”, изјавио је возач комбија из Беча.

“Пола сата нам је требало да пређемо мађарску и српску границу. Путујемо на годишњи одмор”, казао је путник из Немачке.

“Око сат времена чекамо. Кренуо сам са породицом на одмор.” – додаје други путник из Беча.

Веће гужве се очекују крајем дана, сутра, као и наредних дана будући да је распуст у појединим земљама запада почео тек јуче.

Због повећане фреквенције саобраћаја на улазу и у некој мери на излазу из Србије према Мађарској на почетку летње туристичке сезоне, Министарство унутрашњих послова је у договору са надлежним пограничним органима Мађарске продужило радно време на појединим граничним прелазима између две земље.

Тако је продужено радно време граничног прелаза Бачки Виногради – Ашотхалом који ће радити петком, суботом и недељом од 7 до 22 часа, а радним данима од 7 до 19 часова, док је радно време граничног прелаза Бајмок – Бачалмаш од 7 до 24 часа петком, суботом и недељом, а радним данима од 7 до 19 часова.

Сви остали гранични прелази на Коридору 10 раде уобичајено 24 часа дневно, саопштио је МУП.

Измене у саобраћају због радова на путевима

Према информацијама Путева Србије, на ауто-путу Е-75, код петље Појате – Параћин до 15. јула због радова на реконструкцији коловоза, за саобраћај је затворена лева коловозна трака, у смеру Ниш – Београд, док се саобраћај одвија двосмерно десном коловозном траком, у смеру Београд – Ниш.

На деоници пута Кокин Брод – Прибојска Бања до 01. августа од 7 до 16 часова, најављени су радови на рехабилитацији коловоза, уз наизменично пропуштање возила.

На ауто-путу Е-75 најављено је преусмерење саобраћаја у зони старе наплатне рампе Бубањ Поток, због обезбеђења радова на спајању постојећег ауто-пута са новоизграђеним ауто-путем.

Из правца Ниша саобраћај се преусмерава на проширење старе наплатне рампе у дужини од 400 метара, а затим враћа у нормалан режим саобраћаја.

Из правца Београда саобраћај се преусмерава на две саобраћајне траке на проширење старе наплатне рампе у дужини од 400 метара, а затим враћа у нормалан режим саобраћаја.

Овај режим саобраћаја задржаће се до отварања Крака 11 и преусмерења саобраћаја ка Нишу преко новоизграђених делова ауто-пута, што се очекује у року од 40 дана.

На деоници пута Ириг – Марадик, до 14.јула због радова на рехабилитацији пута, у току светлог дела дана, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила и регулисан је семафорима и/или ручно по потреби, у дужини до 600 метара, док се током ноћи саобраћај одвија двосмерно на суженом делу коловоза.

На деоници Панчево – Баваниште, у дужини од девет километара, до 31. јула планирани су радови на рехабилитацији пута, саобраћај је регулисан знаковима привремене саобраћајне сигнализације и опреме.