in

Радионице телесне музике за децу „Детлићи“ у Сремским Карловцима (АУДИО)

Alice in WonderBand је музичка и позоришна трупа која се бави телесном музиком за децу и одрасле. Наступају широм региона и Европе за публику свих узраста. Посвећени су увођењу телесне музике у свакодневну праксу васпитача, учитеља и наставника кроз стручна усавршавања.

Није их у томе спречила ни пандемија, па су снимили на десетине видеа у којима уз дечје песме показују како се може користити тело као музички инструмент.

Ученици првог и трећег разреда Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима имају срећу да Ана и Марко, уз помоћ волонтера, са њима раде уживо, на часовима физичког васпитања. Након једног од часова телесне музике, деца су поделила своје утиске о радионицама.

Учитељица Ирена Бијелић каже да њени ученици ове године први пут учествују у радионицама.

На радионици телесне музике у карловачкој школи били су и Димитрије, Аријана и Јелена, волонтери који су се прикључили пројекту, јер су, како кажу, желели да учествују у нечему што ће допринети развоју локалне заједнице.

Радионице телесне музике у Сремским Карловцима подржала је Траг фондација кроз позив Активне заједнице. Деца ће, каже нам Ана Врбашки, осим телесних перкусија учити и о екологији.

Пошто се годинама баве телесним перкусијама, Ана и Марко су одлучили да покрену Први фестивал телесне музике „Нови балкански ритам“, који ће бити одржан у септембру у Сремским Карловцима. Ускоро покрећу и кампању за прикупљање новца.

Рад музичко-позоришне трупе Alice in WonderBand можете пратити на интернет страници aliceinwonderband.com, активни су и на друштвеним мрежама, а ако и ви пожелите да са својом децом квалитетно проводите слободно време, научите по коју песму уз телесне перкусије на њиховом YouTube каналу.