in

Радови на прузи Нови Сад Суботица, први брзи воз ће проћи крајем 2024.

Од како је пуштена у саобраћај брза пруга Београд-Нови Сад, са новосадског перона не јењава заинтересованост-возови и путници се смењују. Са друге стране пруге, у правцу Суботице, граде се нови перони, и припрема се терен за брзе пруге, које ће поново спојити два војвођанска града.

„Сад смо наставили другу фазу значи завршетак првог перона, наставак радова на другом трећем и четвртом перону као и уградња осталих колосека станица Нови Сад. Такође радимо деоницу Нови Сад-Сајлово где смо већ скинули контактну мрежу, колосеке, почињемо да радимо на доњем строју. Од Распутнице Сајлово до Суботице у фази смо демонтирања контактне мреже и демонтирање колосека“, објашњава Веселин Симовић, шеф секције за саобраћајне послове „Инфраструктура железнице Србије“.

До сада је демонтирано око 37 километара жица контактне мреже и уклоњени су носећи стубови у дужини од око 31 километар пруге. План је да се за два месеца заврши демонтажа колосека на целој траси. Тренутно се демонтира колосек на станици у Кисачу, ради се демонтажа контактне мреже у Змајеву, али се многи од ових радова одвијају и у Степановићеву и Ловћенцу.

„Сарадња између Срба и кинеза на овом пројекту је много добра и задовољан сам како тече посао. До сада смо урадили око 57 одсто посла и све ће бити завршено у планираном року“, истиче Џанг Тао, из одсека за електрификацију „China rail“.

Осим перона у Новом Саду, план је да се граде нови објекти, станице у Руменки и Ловћенцу као и вијадукт у Врбасу.

„Нова пруга, нова контактна мрежа, комплетна нова железничка инфраструктура, нова сигнализација али истовремено и реконструкција железничких чворова, Нови Сад, Врбас, Суботица. Биће реконструисано девет железничких станица између Новог Сада и Суботице“, каже Ненад Станисављевић, портпарол „Инфраструктура железнице Србије“.

Пруга од Новог Сада до Келебије дуга је 108 километара. Рок за њен завршетак је 33 месеца, тако да бисмо прве возове на тој траси могли да очекујемо крајем 2024. године.