in

Радови на путу Бачки Брег – Сомбор

Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз наизменично пропуштање возила, које је регулисано семафорима.

Радови од Бачке Тополе до Фектића

Путеви Србије саопстили су да ће се од данас од 15 часова изводити радови на рехабилитацији коловоза на деоници од петље Бачка Топола до петље Фекетић, у смеру граничног прелаза Хоргош – Нови Сад.

Саобраћај ће бити преусмерен у супротну коловозну траку смера Нови Сад-гранични прелаз Хоргош и ту ће се одвијати двосмерно и то претицајном траком према Новом Саду, а возном и зауставном траком према граничном прелазу Хоргош.

Радови ће трајати 30 календарских дана, уколико временски слови то дозволе.

АМСС: Очекује се већи број возила на путевима и прелазима

Повратак наших грађана који живе и раде у земљама западне Европе донеће додатно већи број возила на аутопутевима, што ће продужити време задржавања на излазу из наше земље, односно на улазу у Мађарску и Хрватску, саопштио је АМСС.

У данима интезивног путовања застоји и успорена вожња су уобичајена појава, којих је више када су променљиве временске прилике, наводи АМСС и апелује да се на пут крене раније.

Због очекивано појачаног интензитета саобраћаја интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без паузе.

Повећан је број инкасаната на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Србији.

Опрез у данима интензивних путовања

У данима интезивног путовања застоји и успорена вожња су уобичајена појава, којих је више када су променљиве временске прилике због којих је вожња тежа и напорнија, а саобраћајне незгоде учесталије, наводи АМСС.

Они апелују на возаче да крену раније и да не журе.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, у 7:15 часова, на граничним прелзима нема задржавања возила.