in

Рекордан број странаца током маја боравио у Новом Саду – највише у последње две деценије

НОВИ САД –

Више од 58.000 ноћења и 26.211 долазака туриста регистровано је у мају месецу у Новом Саду, што је највећи остварени туристички промет у једном месецу,  у последњих двадесет година, према званичној статистици. Према подацима Туристичке организација града Новог Сада само у мају месецу наш град су обишли туристи из 48 земаља. Када је реч о туристима који “откривају” град све их је више из Турске, Аустрије и Швајцарске…

Задње две три године запослени из ТОНС-а раде ударне кампању за привлачења туриста у Нови Сад али је остварени резултат у мају, премашио њихова очекивања. Директор ТОНС-а, Бранислав Кнежевић каже да је на број туриста сигурно утицала и титула Европске престонице културе коју Нови Сад носи али и посвећеност промотивним кампањама којих је из године у годину све више. 

дописница, из, баната, нови, сад, катедрала, танурдзицева, палата, змај, јовина, улица, центар

“Очекујемо да се у Нови Сад врате и туристи из Кине и још неколико даљих дестинација и за њих се раде заједничке кампање са туристичком организацијом из Београда”, каже Кнежевић.

У току је фестивал Еxит па је смештајне капацитете у граду готово немогуће пронаћи. 

Једини месец који парира резултатима из маја 2022. је јул 2019. када је у граду боравио велики број странаца и у граду је било 53.000 ноћења. 

А на питање шта се странцима највише допада у Новом Саду, директор ТОНС-а каже да је гостропримство на првом месту. Најинтересантије локације су им центар града, Кеј, Петроварадинска тврђава судећи по ономе што су странци остављали на “зиду” утисака у просторијама ТОНС-а.