in

RHMZ: Sneg će po podne oslabiti, prestaće da pada tek u sredu

RHMZ: Sneg će po podne oslabiti, prestaće da pada tek u sredu

Najintenzivnije snežne padavine bile su tokom prepodneva u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije, uz stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, dodaje se u upozorenju RHMZ.

Na planinama je zabeleženo i više od 30 centimetara novog snega, uz stvaranje snežnih nanosa, usled jakog severozapadnog vetra.

U ostalim krajevima snežni pokrivač bio je manji, navodi se u saopštenju.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 11. aprila, biće hladno za ovaj period godine. U jutarnjim satima se do kraja sedmice očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 metra mestimično do -2 stepena, a pri tlu od -5 do 0 stepeni). U toku dana u sredu (5. aprila) oblačno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na severozapadu Vojvodine uglavnom suvo. Severni i severozapadni vetar će posle podne kratkotrajno oslabiti, osim u Timočkoj Krajini gde će i dalje biti jak, povremeno olujni.

U četvrtak veći deo dana oblačno i suvo, a mešovite padavine (kiša i sneg) ponovo se očekuju uveče, noću i u petak, 7. aprila.

Padavine će biti slabog intenziteta, a severozapadni vetar u kratkotrajnom pojačanju. Zatim do kraja perioda sporadična pojava slabe kiše u nizijama i snega na planinama. Temperatura će biti u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /