in

RIK odbacio prigovor Građanskog saveza Mađara

RIK odbacio prigovor Građanskog saveza Mađara

Komisija je prigovor Građanskog saveza Mađara, u kojem smatraju da je sadržaj obaveštenja o izboru nacionalnih saveta suprotan Ustavu i propisima o službenoj upotrebi jezika i pisma, zbog čega su tražili poništavanje rezultata glasanja u Vojvodini, odbacila kao prigovor podnet od strane neovlašćenog lica.

Takođe, RIK je usvojio 96 rešenja o ispravljanju zapisnika o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao da je Komisija primila kompletan izborni materijal, da su koordinatori izvršili pregled materijala, te da nije bilo formalno-pravnih nedostataka, dok su logičko-računske omaške, tako gde ih je bilo, otklonjene.

Dimitrijević je dodao da se u četvrtak očekuju konačni rezultati izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, održanih 13. novembra.

Na izborima je učestvovalo 50 izbornih lista, a od ukupno 23 nacionalna saveta, za 19 su članovi birani neposredno, dok su za četiri održane elektorske skupštine.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /