in

Ritejl park u Kikindi prostiraće se na površini od 5.000 kvadratnih metara

Radovi na izgradnji ritejl parka u Kikindi započeti su u februaru, ali zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima, kao i velikom broju ljudstva i mehanizacije, Kikinđani mogu da se nadaju da će objekat veličine oko 5.000 kvadratnih metara biti završen ranije nego što je ugovorom predviđeno.

“Trudimo se da završimo objekat i pre roka koji smo dogovorili sa investitorom, što je početak novembra, ali će to možda biti gotovo i dva meseca ranije”, kaže Marko Bistričić, predstavnik izvođača radova.

Novi ritejl park u Kikindi imaće 100 parking mesta i 14 maloprodajnih objekata, a u planu je rekonstrukcija i ulica i parking mesta u okolini novog objekta.

“Osim samog parka biće uređena ulica Mihajla Pupina, izgradiće se nova parking mesta u Zmaj Jovinoj, kao i iza samog ritejl parka”, dodaje Bojana Koljenšić, direktorica “RC Europe”.

Katastarska parcela za izgradnju ritejl parka prodata je za 284.000 evra, a početkom gradnje investitor je već uplatio naknadu za izgrađeno građevinsko zemljište u iznozu od 13,7 miliona dinara.

Dodatni priliv sredstava očekuje se i od poreza i doprinosa zapošljavanjem novih radnika.

”Izgradnjom ritejl parka na uglu ulica Mihajla Pupina i Jovana Jovanovića Zmaja promeniće se izgled tog dela grada, a biće to prilika i da se zaposli veliki broj naših sugrađana. Dobićemo još jedan uređeni deo grada i dodatne sadržaje, a stotinak naših sugrađana imaće priliku da se tu zaposli”, nadovezao se Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Tokom pripreme terena za rad, bili su neophodni zahtevni građevinski poslovi na kojim su angažovani brojni radnici i mehanizacija.

Reč je o investiciji vrednoj sedam miliona evra.

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /