in

Rojević: Napreduju radovi na uređenju Doma kulture i sportskog terena u Ravnom Selu

Radove koji su počeli 19. februara, a planirano je da budu završeni krajem jula, obišao je predsednik opštine Predrag Rojević i tom prilikom istakao da opština Vrbas ovog proleća nastavlja s obimnim i značajnim radovima u svim delovima opštine.

“Ravno Selo će dobiti reprezentativan objekat, regionalnog značaja. Na zgarištu i ruševinama stare zgrade, izgorele 2016. godine izgrađen je nov objekat, od blizu 600 kvadrata, u kojem se oprema scena i gledalište sa 223 sedišta. To ne bi bio moguće bez podrške predsednika Aleksandra Vučića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i našeg komšije iz Ravnog Sela, Lazara Ristovskog, idejnog tvorca Ravno Selo film festivala”, istakao je Rojević.

Dodaje da radove sa 105,1 miliona dinara, finansira Pokrajinska vlada.

“Takođe, rekonstruisali smo toalete u Osnovnoj školi “Branko Radičević”, a rekonstruisana je i sređena i lokalna ambulanta. Ovog proleća nas očekuju radovi i u drugim naseljima. Opština Vrbas ravnomerno ulaže u svoj razvoj”, rekao je Rojević.

Podsetio je da su već počeli radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona vredni 40,5 miliona dinara, kao i da su nastavljeni radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Vrbasu sa pozorišnom dvoranom, vredni više od 600 miliona dinara.

“Očekujemo da uskoro počnu radovi na rekonstrukciji ambulante u Savinom Selu, koja se nalazi u čuvenoj vili ‘Torža’ i da počnu radovi na potpunoj rekonstrukciji Doma kulture u Zmajevu. I ove dve investicije, vredne preko 97 miliona dinara finansiramo u saradnji s Pokrajinskom vladom”, kazao je on.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /