in

Rukometašice Srbije idu na EURO – u Zrenjaninu savladana Turska

Srbija je završila kao druga u grupi sa sedam bodova, iza Crne Gore, koja je pobedom protiv Bugarske (35:17) osvojila maksimalnih 12. 

U sjajnoj atmosferi sa tribina “Kristalne dvorane” u Zrenjaninu, izabranice Uroša Bregara su opravdale zvanje favorita i pobedom su obezbedile direktan plasman na Evropsko prvenstvo sa druge pozicije u Šestoj grupi.

Posle egala 29:29 u prvom duelu, Srbija je ostvarila šestu pobedu nad Turkinjama u prethodnih sedam duela.

Naše rukometašice su kontrolisale igru od prvog napada i otvaranja sa tri gola u nizu. Turkinje su ugrozile našu selekciju jedino prilikom dolaska do egala 6:6 u uvodnim minutima. Srbija je odgovorila sa četiri gola zaredom, od čega dva u praznu mrežu, usled rizične strategije Turkinja sa igračem više u napadu.

Na prednost 14:10 na poluvremenu su se srpske rukometašice nadovezale vrhunskom igrom u nastavku. U 39. minutu se golom Emilije Lazić došlo do maksimalnih 20:12.

rukometasice3334

Turska se primakla na 21:16, pa je Uroš Bregar reagovao tajm-autom u pravo vreme. Po povratku na teren su srpske reprezentativke vratile pristojnu distancu.

Najefikasnija u pobedi Srbije bila je Anđela Janjušević sa sedam, dok je Dunja Radević postigla šest pogodaka.

Evropsko prvenstvo je na programu od 28. novembra do 15. decembra u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.

Bregar posle plasmana na EP: Ostvarili smo cilj, želimo da postavimo još više

Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, rekao je selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar.

“Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog”, istakao je Bregar.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /