in

Рукометашице Србије преко Исланда до пласмана на Европско првенство!

Наша селекција оправдала је улогу фаворита у дуелу са упорним Исланђанкама. Ношене громогласним навијање пуне дворане у Зрењанину наше девојке су биле силовите.

Рисовићева је била непрелазна на голу у моментима када су противнице претиле да ухвате прикључак и заслужила је епитет играча утакмице. То је улило сигурност у игри наше селекције која је стигла до убедљиве победе.

Из групе 6, поред Србије пласман на европску смотру рукомета обезбедила је и првопласирана Шведска.

Рукометашице Србије су одлично ушле у меч са три гола у мрежи Исланђанки, а са друге стране без примљеног у првих пет минута, и тако стигле до предности.

Разиграле су се и противнице, ипак наше нису дозвољавале да смање предност. У десетом минуту имали смо 8:4. Тада су запретиле Исланђанке.

рукометасице9833

Водила се велика борба, успеле су противнице да серијом 5:1 изједначе. То као да је тргло наше девојке које су поново вратиле предности и одржавале је до краја полувремена.

У последњих пет минута игре у првом делу меча рукометашице Србије су успеле да врате максималну предност и на паузу оду са четири гола разлике – 19:15.

На почетку другог полувремена наше су са два гола отишле на плус шест – 21:15. Рукометашице Србије одржавале су велику предност. Уследио је мали пад у игри наше селекције и противнице, средином другог полувремена, са два гола прилазе на минус четири.

На време је селектор Брегар затражи тајм-аут. Након њега наше су успеле да повежу редове и одбују налет противница.

рукометасице4333

Међутим противнице се нису предавала пришле су на 24:21. Уследио је одговор наше селекције након одличних одбрана Рисовићеве у последњих пет минута игре ушло се при резултату 25:21.

Наше су потом лагано привеле меч крају за коначних 28:22.

У другој утакмици ове групе Шведска је на свом терену убедљиво савладала Турску 33:21.

Група 6:   Шведска 10, Србија 8, Исланд 4, Турска 2.