in

Русија: Напредак у Лисичанску, Кијев трпи велике губитке, све више украјинских војника дезертира

Како се наводи, Оружане снаге Русије настављају успешну офанзиву у подручју Лисичанска.

У протекла три дана преузета је контрола над рафинеријом нафте у Лисичанску, руднику Матроска, једном фабриком и местом Тополевка, саопштило је министарство.

Објављено је и да украјинска војска у овој области трпи велике губитке и да је само у два насељена места погинуло 190 војника, наводи руска агенција.

Конашенков: Све више украјинских војника дезертира

Све већи број украјинских војника дезертира због неуспеха на бојном пољу, а разбијене формације неорганизовано беже из Лисичанска, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков.

“Неуспеси украјинске војске на бојном пољу доводе до све већег броја дезертера и оних који беже од борбених дејстава. Примећује се неорганизовано повлачење неких украјинских трупа из Лисичанска”, навео је Конашенков, преноси ТАС С.

Украјинска војна команда на сваки могући начин прикрива чињенице да трупе немају довољно особља, истакао је он и додао да у батаљону украјинске 17. оклопне бригаде који делује у области Нове Полтавке у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР) није остало више од 20 одсто војника, наводи ТАС С.