in

Руске трупе заузеле хиљаде тона оружја украјинске војске

Током специјалне војне операције, руске инжењеријске трупе су преузеле контролу над складиштем украјинске војске у области Харкова, на површини од неколико стотина хектара у којем се налазе хиљаде тона муниције, наведено је у саопштењу Министарства, пренео је ТАСС.

Циљеви друге фазе – контрола над Донбасом и јужном Украјином

Русија планира да преузме пуну контролу над Донбасом и јужном Украјином, у оквиру друге фазе војне операције у Украјини, изјавио је данас вршилац дужности команданта руског Централног војног округа, Рустам Минекајев.

Он је, на годишњем састанку Савеза предузећа одбрамбене индустрије Свердловске области, рекао да Русија планира да обезбеди копнени коридор до Крима, преноси РИА Новости.

„Од почетка друге фазе специјалне операције, која је покренута пре два дана, један од задатака руске војске је да успостави потпуну контролу над Донбасом и јужном Украјином, што ће омогућити да буде обезбеђен копнени коридор до Крима, као и утицај на виталне објекте украјинске економије“, рекао је Минекајев.

Додао је да ће контрола руске војске над југом Украјине пружити могућност приступа Придњестровљу.

„Контрола над југом Украјине је још један излаз у Придњестровље, где је такође забележено угњетавање становништва које говори руски“, рекао је Минекајев, преноси лист Известија.