in

Ruski napad na Odesu, Ukrajina dronovima napala Brjansku oblast

MOSKVA –

Tokom noći Rusija je napala Ukrajinu sa 17 jurišnih bespilotnih letelica Šahed-131/136, dve krstareće rakete Iskander-K i jednom balističkom raketom Iskander-M a na meti su bili Odeska, Nikolajevska, Hersonska i Kirovogradska oblast, saopštile su ukrajinske vlasti.

U Odesi su se čule snažne eksplozije tokom jutra, a saopšteno je da je oštećen energetski objekat, privatna kuća i nekoliko automobila u ruskom napadu, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Ukrajinske odbrambene snage uništile su 14 neprijateljskih jurišnih dronova Šahed, objavio je komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, general Nikolaj Oleščuk.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi PVO tokom noći uništili pet ukrajinskih dronova na nebu iznad Brjanske oblasti.

“Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Brjanske oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom danas, prenosi Interfaks Rusija.

Nije bilo izveštaja o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj šteti u ovom napadu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /