in

Sajam volontiranja 21.marta u holu Filozofskog fakulteta (AUDIO)

Sajam volontiranja 21.marta u holu Filozofskog fakulteta (AUDIO)

NOVI SAD –

Dvadesetak organizacija, institucija i udruženja kojima je neophodna volonterska podrška predstaviće se na trećem Sajmu volontiranja 21.marta u holu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Zainteresovani za volontiranje moći će da se angažuju u nekoj od organizacija tokom cele godine ili povremeno, kažu u Novosadskom volonterskom servisu, organizatoru Sajma, u čijoj bazi je trenutno više od dve i po hiljade volontera.

sajam, volontiranja

Očekuje se da će na Sajmu volontiranja biti organizacije iz različitih sektora: od zdavlja, sporta, preko kulture, zaštite životne sredine, do rada sa mladima i osetljivim grupama, kaže za naš radio Vojislav Prkosovački, koordinator u Novosadskom servisu. Ističe da je Sajam otvoren za sve uzraste.

Novosađani su solidarni i rado se odazivaju na volonterske aktivnosti, napominje naš sagovornik. Prema statistici, najviše je studenata volontera starih od 19 do 25 godina, oko 30 odsto su srednjoškolci, ali ne zaostaju ni seniori kojih je sve više, dodaje Prkosovački ocenjujući da je međugeneracijska saradnja izuzetno značajna.

Na Sajmu volontiranja biće organizovano savetovanje u kino sali Filozofskog fakulteta o mogućnostima volontiranja na međunarodnom i lokalnom nivou.

Otvaranje Sajma je planirano u 10 časova i trajaće do 13 časova.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /