in

Sama Abdulhadi премијерно на Fresh Wave Фестивалу

Премијерно у Босни и Херцеговини и на десетом издању фестивала, Сама стиже са чувене калифорнијске Coachella-e, једног од најзапаженијих светских фестивала који се одржава у САД, на којем наступају само највеће светске музичке звијезде. Невероватан музички пут Same Abdulhadi пратио ју је од родне Палестине до Бејрута, гдје се афирмисала не само као пожељан извођач већ и као светски познато име, што упорно у протеклих неколико година потврђује својим наступима на највећим светским бинама.

Године које је провела у либанској престоници не само да су обликовале њену јединствену музичку естетику, већ су њени сетови, иако укорењени у високооктанском, продорном техно звуку, дефинисани кроз широк спектар звучних модулација које је карактеришу и красе:

„Музика је берлински техно, али ја је доживљавам на либански начин“, објашњава Сама.

Са намјером да настави каријеру у музичкој продукцији, Сама је студирала аудио инжењеринг на SAE институту у Лондону, што је била основа за два албума које је објавила под псеудонимом Skywalker и сарадњу са арапским музичким инкубатором Eka3 како би покренула сопствену агенцију Awyav. Ипак, DJ-ing је постао њен главни фокус, а њено музичко образовање не само да је имало велики утицај на то како она доживљава звук уопште, већ јој омогуц́ава и да користи различите сегменте стварног живота снимљене на путовањима и обликоване у студију кроз своје сетове, што је чини оригиналном и јединственом на толико нивоа и једном од најузбудљивијих артиста данашњице!

По први пут у БиХ, Sama Abdulhadi наступиће у четвртак, 11. августа овог лета, на највец́ој бини FW10, што ће уз наступ Adama Beyera бити отварање фестивала за памћење и достојно првог великог јубилеја Fresh Wave Фестивала.